Aalsmeerse belangen succesvol verdedigd door VVD

Een opmerkelijk initiatief speelde zich achter de schermen van de Aalsmeerse politiek af. Onafhankelijk van elkaar bleken alle Aalsmeerse fracties bezig met een amendement van vrijwel gelijke strekking om de Feestweek tegemoet te komen.

Breed draagvlak

VVD raadslid Marjanne Vleghaar daarover, “Toen ik de andere fracties benaderde over ons amendement, bleken zowel AB als CDA al een eigen voorstel van vrijwel gelijke strekking te hebben voorbereid. Terwijl PACT en HAC al contact opgenomen hadden om ons amendement te steunen”. Opmerkelijk eendrachtig dus. Aangezien toch elk voorstel net een andere invalshoek kende, maar qua uitkomst vrijwel gelijkluidend was, lag het voor de hand om met één breed gedragen amendement te komen, waar iedere partij zijn eigen overweging in kon terug vinden.

Raad fluit College van B&W terug

Marjanne Vleghaar is in ieder geval reuzeblij dat er zo'n breed draagvlak voor het amendement ten gunste van de feestweek bereikt kon worden. “Dat had ik echt niet verwacht na de behandeling in de commissie afgelopen 12 mei. De burgemeester was toen vrij duidelijk” Marjanne vat de reactie van de burgemeester nog een keer samen “Sorry raadsleden, we hebben als college (van AB en CDA) een afweging gemaakt van alle belangen en daar is dit compromis uitgekomen”. Gelukkig dacht de voltallige raad er anders over.

College kan beter communiceren

Wat Marjanne nog steeds niet lekker zit is de motie over de inwoners en ondernemers rondom het Praamplein. “De VVD had de indruk dat hun inbreng niet serieus genoeg werd genomen, terwijl er naar onze mening simpele oplossingen voorhanden waren” aldus Marjanne Vleghaar. “Ik vind het jammer dat deze motie het niet gehaald heeft. Bij de stemming staakten de stemmen. Volgende keer moet dus opnieuw gestemd worden. Marjanne hoopt dan wel een positieve uitkomst te bereiken, want de feestweek is een feest voor iedereen, maar we moeten oppassen dat de overlast niet te eenzijdig bij een aantal omwonenden en ondernemers terecht komt. Bewoners en ondernemers willen graag ook serieus genomen worden.”

Minder regels

Over de tweede VVD motie, die ging over de minder regels vanuit de gemeente had Marjanne Vleghaar het volgende te melden. “Van alle organisatoren hoorden we dat het aanvragen van een vergunning en de te nemen maatregelen een ramp zijn. De VVD fractie vroeg zich af of er niet teveel door de bril van de gemeente werd gekeken? En of het niet wat simpeler kon? Gelukkig was daar meer draagvlak voor te vinden en hebben uiteindelijk alle fracties het gesteund, behalve AalsmeerseBelangen. Mevrouw Persoon van het AB was van mening dat het wel meeviel met de regeldruk en dat in het nieuwe evenementenbeleid al maatregelen waren opgenomen. Gelukkig voor de evenementen organisatoren, was AB de enige die dat vond.

Evenementen coördinator evalueren

Een motie van PACT raadslid Sunny Lakerveld, betreffende een tussentijdse evaluatie over de evenementen coördinator, werd wel door alle partijen omarmd. Hoewel niet alle voorstellen het gehaald hebben, is Marjanne Vleghaar namens de VVD fractie toch tevreden over het behaalde resultaat. De scherpste randjes van het voorstel evenementenbeleid zijn er af.