Joost de Vries

Joost de Vries, geboren in Aalsmeer in 1963 en er nooit uit weggeweest. M’n roots liggen in dit prachtige dorp. Al heel veel jaar verkering met Thea Dijt en in 2010 zijn we in het huwelijksbootje gestapt. Dagelijks ben ik te vinden bij het familiebedrijf Koninklijke De Vries Scheepsbouw aan de Oosteinderweg. Bouwer van exclusieve, zeegaande motorjachten van de allerhoogste kwaliteit onder de merknaam Feadship. 

Vanuit het bedrijf kwam ik in aanraking met de Vrijwillige Brandweer van Aalsmeer. Een TOP team. Dag en nacht klaarstaan voor iedereen die maar hulp nodig heeft. Vorig jaar was het na 35 jaar genoeg en heb ik m’n brandweerhelm aan de kapstok gehangen. 
Ergens eind vorige eeuw ben ik door het toenmalige Pramenrace bestuur gevraagd om mee te helpen met het organiseren van dit fantastische evenement. Dat heb ik met heel veel liefde en plezier gedaan. Samen met fantastische deelnemers en super vrijwilligers. 165 varende pramen en bokken met ronkende Penta’s. DIP (De Illegale Peuders) en later SPIE (Stichting Pramenrace In Ere) heeft van de Pramenrace een ongekend Nederlands evenement gemaakt.
Ook ben ik betrokken geraakt bij de Stichting Sinterklaas in Aalsmeer. Als voorzitter samen met het mooie bestuur een gezonde en jonge enthousiaste club doorgegeven. Legendarisch zijn de spectaculaire intochten, maar vergeet de unieke bingoavonden voor volwassenen niet, heerlijk om te doen. 
Ik doe nog iets met oude bromfietsen met het Aalsmeers Bromfiets Genootschap. Mooie toertochten door de regio.
Een goed vorkje prikken en een glaasje drinken met mooie mensen daar wordt ik blij van, dat gebeurt dan ook regelmatig. Ontspannen in de tuin, krantje, poes op schoot. En natuurlijk het mooiste wat Aalsmeer heeft de Westeinderplassen. Varen, recreëren en genieten van alle activiteiten op dit mooie stukje water. Heerlijke zwoele avonden of vroeg in de morgen, de Poel verveelt nooit. Graag ga ik ook op vakantie en genieten van andere landen, cultuur, de zon en het niets doen.
Samen met andere Aalsmeer een beetje mooier, beter, leuker, gezelliger, vrolijker maken. En dan is Aalsmeer natuurlijk ook Kudelstaart! Samen wonen, ondernemen, duurzaam, zorgen en ontspannen. Als kandidaat voor de VVD zou ik het een uitdaging vinden als we dit samen voor elkaar krijgen. We doen het samen in Aalsmeer!