Erik Abbenhues

Erik Abbenhues

Commissielied 2022 - heden

Raadslid 2018 - 2022

Fractie assistent 2014–2018

Portefeuilles

Ruimtelijke ordening, bestemmingsplannen, wonen en Schiphol. Ook ben ik regioraadslid in de MRA en VRA (Metropool Regio Amsterdam en de Vervoer Regio Amsterdam)

Gemeente

Aalsmeer en Kudelstaart

Achtergrond

Mijn naam is Erik Abbenhues en ben geboren in 1955. Ik woon sinds 1993 met veel plezier in Aalsmeer aan de Oosteinderweg samen met mijn vrouw Tilla. 
Op dit moment ben ik gepensioneerd. Maar tot 2018 was ik werkzaam bij McDonald's in Nederland, waar ik verantwoordelijk was voor de expansie van McDonald’s; om nieuwe restaurants van McDonald's te realiseren. Daardoor had ik veel contact met gemeenten en lokale overheden en ben ik goed op de hoogte van de ruimtelijke procedures, bestemmingsplannen en het bouwproces. 
In mijn vrije tijd sport ik graag, o.a. tennis en golf.  Ook ga ik graag op verre vakanties en vind het leuk om in de tuin te werken. Voor de tennisclub ben ik vrijwilliger die achter de bar staat en die het onderhoud van het clubhuis coördineert. Ik heb een klein bootje, dus ben ik ook regelmatig op het water te vinden.
Ik ben sinds 2014 lid van de VVD fractie in Aalsmeer. Het interessante van de lokale politiek is dat je met zo veel verschillende onderwerpen te maken krijgt. Van jeugdzorg tot eenzaamheid bij ouderen. Van nieuwe sportvelden tot oefenruimtes voor het jeugdorkest. Van aanleg van rotondes tot bouwen van hele nieuwe woonwijken. En dat je het gevoel krijgt dat je echt kan bijdragen aan een stukje mooier of beter Aalsmeer.
Fractie VVD Aalsmeer

  • Fractieassistent
  • Raadslid
  • Commissielid
  • 2014–2018
  • 2018–2022
  • 2022 - heden