Jan Bouwmeester

Portefeuilles

Openbare orde en veiligheid, verkeer en vervoer, deels financiën en alles met betrekking tot Kudelstaart ben ik de eerste woordvoerder.

Gemeente

Aalsmeer en Kudelstaart

Achtergrond

Geboren in 1955, getrouwd met Rensia en inwoner van Kudelstaart. Onze kinderen zijn al jaren het huis uit en wij hebben twee kleinkinderen. 


In 1972 ben ik naar de politieschool gegaan en na diverse opleidingen werd ik in 1982 rayoncommandant van de toenmalige rijkspolitie in Aalsmeer. Vanaf 1993 heb ik diverse (management)functies vervuld bij de opsporingsdienst van het GAK, de FIOD en diverse onderdelen van de Belastingdienst. De laatste jaren werkte ik voornamelijk voor enkele RIEC bureaus. Binnen deze Regionale Informatie- en Expertise Centra maakte ik analyses en gaf ik adviezen in het kader van de bestrijding van ondermijning en georganiseerde criminaliteit. Daarnaast was ik betrokken bij enkele projecten binnen de Belastingdienst. Inmiddels ben ik met werken gestopt. 


In 2010 ben ik als Master of Public Finance Management afgestudeerd. Nuttig voor mijn werk, maar bovenal gericht op het verkrijgen van politieke inzichten en bagage. Van 2010 tot 2014 was ik fractie-assistent en vanaf de verkiezingen 2014 raadslid bij de fractie van de VVD Aalsmeer. Als raadslid ben ik breed georiënteerd, voor portefeuilles op het gebied van openbare orde en veiligheid, verkeer en vervoer en deels financiën. Voor alles met betrekking tot Kudelstaart ben ik de eerste woordvoerder.


Als liberaal streef ik naar een krachtig bestuur met gezonde overheidsfinanciën. Burgers moeten vertrouwen in de overheid kunnen hebben, waarbij ik bemoeizucht en doorgeschoten bureaucratie verafschuw. Daar wil ik als raadslid de komende raadsperiode graag een bijdrage aan leveren. Niet op de voorgrond, maar op de achtergrond. Altijd en overal aanwezig, niet om mijzelf te profileren, maar om te weten wat er allemaal speelt en om echt naar anderen te luisteren. Op die manier kan ik goede initiatieven nemen, weloverwogen (liberale) standpunten innemen en daadwerkelijk iets voor de Aalsmeerse gemeenschap betekenen. Ook de komende raadsperiode kunt u daar weer op rekenen.

Fractie VVD Aalsmeer
  • Fractieassistent
  • Raadslid
  • 2010–2014
  • 2014–heden