Dirk van der Zwaag

Portefeuilles

Leefomgeving, grondbeleid, projecten, wonen, huisvesting, subsidiebeleid en financiën

Gemeente

Aalsmeer en Kudelstaart

Achtergrond

Dirk van der Zwaag (1960) geboren in Aalsmeer. Getrouwd met Hanneke, samen hebben ze drie kinderen (Robert 30, Rosalie 26 en Koen 23 jaar oud).

 

“In 2001 ben ik lid geworden van de VVD. Het liberale gedachtengoed vind ik de meest gezonde en motiverende benadering van hoe wij als vrij denkende en handelende mens in het leven staan en wat wij met eigen talenten en ambities van ons leven kunnen maken. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 ben ik lijsttrekker voor de VVD Aalsmeer-Kudelstaart.  
 
Mijn professie is gemeentefinanciën, waar ik inmiddels al ruim 41 jaar in werk.  Ik ben 15 jaar ambtenaar geweest in drie gemeenten, heb 11 jaar bij ARCADIS gewerkt als adviseur en manager voor overheden. Sinds 15 jaar ben ik zelfstandig ondernemer en ben gespecialiseerd in overheidsmanagement en overheidsfinanciën. Vanaf 2005 heb ik voor vele gemeenten gewerkt waaronder Alkmaar, Zoetermeer, Grave, Zaanstad, Montferland, Bussum, Oldebroek, Katwijk, Edam-Volendam. Op dit moment combineer ik 3 opdrachten. Ik ben manager Grondzaken in de gemeente Almere, ben projectleider modernisering Planning & Control in de gemeente Smallingerland en ben extern controller bij een Regionale Sociale Dienst in Zeist. In feite help ik overheden om verantwoord met het belastinggeld van inwoners en bedrijven om te gaan. Ik leer ambtenaren en bestuurders anders (bedrijfsmatig) en vaak eenvoudiger te kijken, denken en werken en ondersteun het bestuur bij het realiseren van hun politieke en bestuurlijke ambities.
Van 2005 tot en met 2012 ben ik lid en directeur geweest van de Aalsmeerse Rekenkamer. Van huis uit ben ik “ingeënt” met lokaal bestuur en heb daar dus een sterke relatie mee. De afgelopen 8 jaren mocht ik als gemeenteraadslid voor de VVD de belangen van onze inwoners en bedrijven behartigen en dat heb ik als zeer zinvol en leuk ervaren. Daarnaast ben ik de afgelopen 4 jaar fractievoorzitter geweest en voorzitter van de auditcommissie. Samen met de fractie hebben we de VVD een betrouwbaar en stabiel gezicht gegeven in Aalsmeer. Ook een VVD die zich er van bewust is dat we als gemeentebestuur een verantwoordelijkheid hebben voor een organisatie met een omzet van € 100 miljoen per jaar waarvoor professioneel en daadkrachtig bestuur nodig is. Ik hoop van harte dat ik mij ook de komende vier jaren voor de VVD-gemeenteraadsfractie mag inzetten voor de belangen van onze Aalsmeerse gemeenschap.
Het lijsttrekkerschap pak ik samen met Robert van Rijn op en daarmee willen we een herkenbaar en aansprekend duo zijn voor de VVD".

 

LinkedIn 

https://www.linkedin.com/in/dirk-van-der-zwaag-48862326/

Fractie VVD Aalsmeer

  • Raadslid
  • Vicefractievoorzitter
  • Fractievoorzitter
  • 2014–heden
  • 2017–2018
  • 2018–heden