VVD zet vrijwilligers Stichting Oud Aalsmeer en Stichting Historische Tuin in het zonnetje

Fracties van de VVD reikten rond Valentijnsdag taarten uit in veel Noord-Hollandse gemeenten. De actie, inmiddels voor het tiende achtereenvolgende jaar gehouden, is bedoeld om mensen die belangrijk werk verrichten voor de lokale gemeenschap in het zonnetje te zetten.

Samen met het statenfractielid Petra Kirch, regionaal aanspreekpunt voor Amstelland en Meerlanden, heeft de VVD Aalsmeer taarten uitgereikt aan de vrijwilligers van de stichtingen Oud Aalsmeer en Historische Tuin.

De VVD werd door een uitgebreide delegatie welkom geheten en onder het genot van een kop koffie en een stukje taart vertelden aanwezige bestuursleden en vrijwilligers enthousiast over de vele zaken waar zij zich mee bezig houden. Vanaf het ontstaan tot aan het beheer en onderhoud en uiteraard de financiële situatie van de historische tuin en de boerderij. Ook de opslag en conservering van de archieven en de museumstukken kwam aan de orde. Zorgpunten zoals de bereikbaarheid, de parkeer(on)mogelijkheden, de vergrijzing van het ledenbestand, het belang van de Brandewijnsloot en het archief werden uiteraard ook gedeeld.

Afgesloten werd met een uitgebreide rondleiding in de voormalige boerderij “Dahlia Maarse”. In de stal van de boerderij is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van Aalsmeer met als thema “De redding van Aalsmeer”. Op 15 panelen en in 4 vitrines wordt uitgebreid ingegaan op de dreiging van de waterwolf. In woord en beeld wordt de situatie uit het verleden en de transformatie van het historische Aalsmeer op de plaats waar nu Schiphol ligt naar de huidige ligging aan de ringvaart weergegeven.

De aanwezige VVD leden werden een ervaring rijker en gaven aan zich in te (blijven) zetten voor het behoud van de historie van Aalsmeer. Daarbij past uiteraard de oproep aan Aalsmeerders die dit ook belangrijk vinden om donateur te worden of een schenking te doen.

De aanwezige VVD fractieleden en het statenlid waren zeer onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers. Vrijwilligers die er in geslaagd zijn om (zonder structurele subsidie van de gemeente) veel zaken aangaande de historie van Aalsmeer te achterhalen, in publicaties voor het nageslacht vast te leggen, te conserveren en in thematentoonstellingen aan het publiek te tonen. Een bezoek aan de historische tuin en de hematentoonstelling, welke bij de toegangsprijs is inbegrepen, is zeker de moeite waard. Terecht dat deze vrijwilligers eens in het zonnetjes worden gezet.