VVD houdt vast aan koers arbeidsmigranten huisvesting

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli 2016 stond de structuurvisie Greenpark centraal. Belangrijk onderdeel daarvan was de huisvesting van arbeidsmigranten.

De nieuw voorgestelde locatie aan de Molenvliet kende niet de steun van de lokale VVD. Twee locaties met in een maximum aantal bedden van 300 per locatie is op dit ogenblik meer dan voldoende. De VVD diende een amendement in om locatie Molenvliet als locatie voor arbeidsmigranten uit de structuurvisie te laten verwijderen. Helaas vond zij geen steun bij de andere fracties.

“Erg jammer” zegt fractievoorzitter Robert van Rijn. De VVD is voorstander van lokaal ondernemerschap, maar in goede balans met de leefbaarheid voor de lokale bevolking. Met dit amendement had dit raadsvoorstel op veel meer steun uit de Aalsmeerse samenleving kunnen rekenen.

De overige fracties stelden in hun amendement voor om eerst de andere 2 locaties neer te zetten en bij voldoende vraag daarna de locatie Molenvliet. “ Niet transparant naar inwoners toe” zegt Van Rijn. De situatie voor de inwoners rond de Molenvliet blijft nu geruime tijd onzeker. Door dit amendement mag het college bepalen of die 3e locatie er komt. Hoe gaat zij toetsen of er “een aantoonbare behoefte is voor die 3e voorziening voor kortdurend verblijf”? En hoe toetst ze “of de bestaande locaties goed functioneren”? Voor deze eisen is in het geheel geen kader gesteld.

De VVD wist wel een meerderheid in de raad te winnen voor de motie waarin zij oproept bij verkoop van de grond in de overeenkomst op te laten nemen dat bij voorkeur in Aalsmeer werkzame arbeidsmigranten worden gehuisvest. “ Iedere gemeente heeft de taak om voor haar eigen arbeidsmigranten goede huisvesting te regelen. Het opvangen van arbeidsmigranten uit andere gemeenten, is een taak van die gemeenten”.

De VVD hield afgelopen donderdag vast aan haar standpunt dat zij al sinds 2011 heeft. Reden voor de VVD om uiteindelijk tegen de structuurvisie Greenpark te stemmen.