VVD zet vrijwilligers kinderboerderij in het zonnetje

Fracties van de VVD reikten op Valentijnsdag taarten uit in veel Noord-Hollandse gemeenten. De actie, inmiddels voor het negende achtereenvolgende jaar gehouden, is bedoeld om mensen die belangrijk werk verrichten voor de lokale gemeenschap in het zonnetje te zetten. Samen met het statenfractielid Petra Kirch, regionaal aanspreekpunt voor Amstelland en Meerlanden, heeft de VVD Aalsmeer een taart uitgereikt aan de vrijwilligers van Stichting Kinderboerderij Aalsmeer.

De stichting, met alleen maar vrijwilligers, heeft kinderboerderij Boerenvreugd in het Hornmeerpark vanaf begin jaren negentig ontwikkeld tot een educatief en recreatief geheel. Onder het genot van een kop koffie en een stukje taart vertelden de aanwezige bestuursleden en vrijwilligers enthousiast over de kinderboerderij. Daarbij werd gesproken over de grote inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilliger, over de problemen ten gevolge van de vogelgriep en uiteraard ook het financiƫle reilen en zeilen. Er werd uitvoering ingegaan de belangrijke relatie met Ons Tweede Thuis. Mensen met beperkingen doen, onder begeleiding, allerhande klusjes op de kinderboerderij en verzorgen dagelijks de dieren met een geweldige inzet en tot volle tevredenheid. Na vervolgens een rondleiding langs de vele dieren, de unieke voederinstallatie, de grote speeltuin en de rest van de kinderboerderij werd het bezoek afgesloten.


De aanwezige VVD fractieleden en het statenlid waren zeer onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers. Vrijwilligers die er in geslaagd zijn om, zonder subsidie van de gemeente, de Aalsmeerse kinderboerderij al ruim twintig jaar op een professionele wijze te exploiteren en uit te laten groeien tot de leukste kinderboerderij in de wijde omgeving.


Terecht dat deze vrijwilligers eens in het zonnetjes worden gezet.