VVD stelt schriftelijke vragen over sluiting politiebureau

De fractie van de VVD heeft uit de pers vernomen dat de politie voornemens is het politiebureau aan de Dreef te sluiten. Daar veiligheid en hulpverlening voor de VVD belangrijke items zijn heeft de fractie over de beoogde sluiting schriftelijke vragen aan de portefeuillehouder gesteld. De vragen hebben betrekking op wat de mogelijke consequenties voor de inwoners van Aalsmeer zijn. Daarnaast wordt aan de portefeuillehouder gevraagd of, en zo ja op welke wijze, deze zich in gaat zetten om het politiebureau van Aalsmeer geopend te houden. Afhankelijk van de beantwoording zal de VVD vervolgstappen ondernemen.

De VVD heeft de volgende vragen gesteld:


1 )  Was het de portefeuillehouder eerder bekend dat het politiebureau van Aalsmeer op de nominatie staat om gesloten te worden? Zo ja, wanneer was het de portefeuillehouder bekend?


2 )  Is het de portefeuillehouder bekend wanneer de sluiting van het bureau gepland staat? Zo ja, wanneer is dit?


3 )  Wat kan de portefeuillehouder zeggen over de bij sluiting te verwachte langere aanrijtijden? Indien er sprake is van en toename, welke consequenties heeft dit voor de veiligheid en hulpverlening aan de inwoners van Aalsmeer?


4 )  Wat is de mening van de portefeuillehouder aangaande de door de politie in de pers geponeerde stelling dat men voor contact, zoals meldingen en het doen van aangiften, de politie telefonisch en via internet kan bereiken?


5 )  Acht de portefeuillehouder, net als de VVD en burgers van Aalsmeer, een goed bereikbaar (en open) politiebureau in Aalsmeer ook van groot belang?


6 )  Kennelijk is nog niet definitief besloten welke politiebureaus er vanwege de bezuiniging zullen gaan sluiten, er is dus nog een mogelijkheid om sluiting te voorkomen. Kan de portefeuillehouder aangeven of, en zo ja in welke mate en op welke wijze, deze zich in gaat zetten om het politiebureau van Aalsmeer geopend te houden?