Werkbezoek aan CareHouse

De VVD Aalsmeer is op bezoek geweest bij CareHouse Aalsmeer. Tot op heden had de VVD nog nooit gehoord van deze organisatie, de fractie van de VVD vroeg zich daarom ook af wat de gemeente voor deze organisatie kan betekenen. Joyce Smith en Tamara de Jong ontvingen Marjanne Vleghaar en Jason Pijnaker die namens VVD Aalsmeer het werkbezoek aflegde.

Bij CareHouse kunnen kinderen komen vanaf 5 jaar totdat het niet meer nodig is. De kinderen hebben een indicatie, dit zijn kinderen met bijvoorbeeld: ADHD, autisme en licht verstandelijke beperkingen. Via een doorverwijzing van een instantie zoals MEE komen de kinderen dan terecht bij CareHouse.


CareHouse is ontstaan vanuit de behoefte kinderen en jongeren te begeleiden vanuit en in hun thuissituatie. Ze willen helpen waar de problemen zich voordoen en voorkomen dat kinderen en jongeren onnodig uit hun thuissituatie moeten worden geplaatst. Daarnaast willen ze er aan bijdragen dat kinderen en jongeren met een beperking dezelfde kansen krijgen op een gelukkig, zelfstandig en waardevol leven als anderen. Niet: leven mét je beperking, maar: Leven ondanks je beperking! Er wordt geluisterd waar ouders en kinderen tegen aanlopen thuis, op school, sport of op straat. Niet de beperking, maar kracht is het uitgangspunt van CareHouse. Of je nu ADHD, een autisme verwante stoornis, of een licht verstandelijke beperking hebt, of denkt te hebben. Voor CareHouse is dat niet het belangrijkste. Ze houden rekening met de beperkingen, maar ze gaan vooral op zoek naar kinderen hun eigen krachten. Met de vraag hoe je deze krachten kunt gebruiken om minder gehinderd te worden door je beperkingen. Ze willen deze kinderen daar graag bij helpen. Of dat nu is door jezelf of anderen beter te begrijpen of door je te helpen nieuwe vaardigheden aan te leren. Ze zijn er voor je, of je nu kind, jongere of ouder bent.

De VVD is verheugd dat een organisatie als CareHouse zich in Aalsmeer heeft gevestigd. De visie op zorg die CareHouse heeft sluit aan op het principe van de VVD waarbij je probeert mensen terug in hun eigen kracht te zetten. CareHouse is gevestigd aan de Linneauslaan, waar vroeger de tuinbouwschool zat. De lokalen zijn al opgeknapt, maar aan de tuin moet nog veel gebeuren. De kinderen daarentegen hebben geen last van de begroeide tuin. Ze gebruiken de tuin om in te spelen en te werken. Ze vinden het al geweldig dat ze daar leren met situaties om te gaan zonder afhankelijk te worden van anderen. 

 

Dit is echt een organisatie wat kinderen terug zet in hun eigen kracht!