“Op de bank bij VVD Aalsmeer” in wijk Aalsmeer-Oost

Zaterdag 8 juli was Aalsmeer-Oost de locatie voor een wijkbezoek door de lokale VVD Aalsmeer fractie. Aangekondigd door een persbericht, gingen de raadsleden van VVD Aalsmeer in gesprek met inwoners en ondernemers van Aalsmeer-Oost. Zij spraken elkaar op de VVD bank die voor deze gelegenheid op het Poldermeesterplein was neergezet.

Eerder die middag was er al een fietstocht door Aalsmeer Oost, niet alleen voor VVD-raadsleden, maar voor iedereen die wilde aansluiten, waaronder Marie-Louise Boom-Hoes, bestuurslid van wijkoverleg Aalsmeer-Oost. Diverse locaties werden aangedaan waar er werd gekeken naar onveilige verkeerssituaties, onderhoud van buitenruimte, bruggen, wegen en perken.

“Aalsmeer-Oost is een prachtig gebied om in te wonen”, aldus VVD-fractievoorzitter Robert van Rijn. “Een aantal verkeerssituaties is echter nog te onoverzichtelijk en moet worden verbeterd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kruising Catharina Amalialaan/Middenweg/Machineweg. Dit is feitelijk de toegang tot de wijk vanaf de nieuwe N201. Wij hebben over dit drukke kruispunt onlangs vragen gesteld in de gemeenteraad en zullen ons blijven inzetten om deze situatie te verbeteren.”

Na de fietstocht was er gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan “op de bank”. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt door een aantal inwoners. Op het Poldermeesterplein, waar de bank stond, vonden diverse gesprekken met raadsleden plaats. Onderwerpen die de revue passeerden waren de zorg, verkeer, ondernemen en de buitenruimte.

VVD-raadslid Nanda Hauet, zelf inwoner van Aalsmeer Oost, was erg enthousiast over de middag op de fiets en op de bank. “Dit is een hele leuke manier om met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan. Op deze manier brengen we de politiek weer een stukje dichterbij inwoners en andersom”.

Ook eens in gesprek met de VVD op de bank? Houd de aankondigingen in de pers in de gaten!