VVD Aalsmeer stelt vragen over situatie Hornweg

Afgelopen donderdag stelde VVD Aalsmeer vragen in de raadvergadering over de situatie van het viaduct op de Hornweg. Fractievoorzitter Robert van Rijn vroeg onder meer naar het grote aantal aanrijdingen die plaatsvinden bij het viaduct. Tevens werden er door Van Rijn vragen gesteld over de defecte verlichting onder het viaduct, het onderhoud van het viaduct en het aanwezige zwerfafval.

© Oktober 2014

Wethouder van Duyn antwoordde op de vraag over de aanrijdingen, dat de gemeente inmiddels met de provincie aan het onderzoeken is welke maatregelen nog meer nodig zijn om aanrijdingen te kunnen voorkomen. Verder werd toegezegd dat in week 46 de graffiti zou worden verwijderd en de stenen worden geborsteld. Tenslotte geeft de wethouder aan dat het probleem met de verlichting zich wat hem betreft beperkt tot 1 ledstrip en 1 armatuur. Ook deze mankementen zullen zo snel mogelijk moeten worden hersteld.

VVD Aalsmeer is blij met de antwoorden van de wethouder. “Al op vrijdagmorgen is de graffiti van het viaduct verwijderd. “Wij zijn blij dat onze vragen zo voortvarend worden opgepakt”, aldus Van Rijn. VVD Aalsmeer is benieuwd naar de inzichten vanuit het overleg met de provincie over de aanrijdingen bij het viaduct. “Wij zien de informatie van de wethouder hierover ook met vertrouwen tegemoet”.