Ondernemers met hart voor Aalsmeer: Gouwerok

Vrijdag 9 maart bezocht de top 10 van VVD Aalsmeer-Kudelstaart het Aalsmeerse bedrijf Gouwerok. Jacht- en scheepswerf Gouwerok is gespecialiseerd in de bouw van aluminium casco’s en dekhuizen voor megajachten. In dit bedrijf wordt de basis gelegd voor luxe zeil- en motorjachten.

Het team van VVD werd welkom geheten door Esther Gouwerok en haar vader. Esther nam samen met Michel Vermeulen het bedrijf over van haar vader en diens broers. Zij is de 6 e generatie in dit familiebedrijf. Haar vader, 78 jaar, is overigens ook nog steeds actief werkzaam in het bedrijf. Gouwerok is ooit begonnen op de plek waar nu het Concertgebouw Amsterdam staat. Er werden toen tuinderschuiten gemaakt in het bedrijf. Er volgden vele verhuizingen. De opa van Esther vestigde zich voor het eerst in Aalsmeer in 1953. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot bouwer van casco’s van grote jachten; Zij doet dat in opdracht van bedrijven als De Vries, ook gevestigd in Aalsmeer.

Het bouwproces wordt toegelicht van tekentafel tot casco. Medewerkers worden door het bedrijf zelf opgeleid, vaak in samenwerking met De Vries. Gouwerok vindt het belangrijk om deel uit te maken van de Aalsmeerse gemeenschap, niet alleen als persoon maar ook als bedrijf. “Onze mensen zijn ons kapitaal”, aldus Esther die naast haar werk voor Gouwerok ook actief is in de Aalsmeerse Lions vereniging Ophelia.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de 2 grote hallen van het bedrijf. Momenteel wordt er gebouwd aan een enorm jacht, hetgeen de VVD delegatie geweldig vond om te zien. “ Wat is ook dit weer een prachtig bedrijf met een hart voor Aalsmeer”, aldus organisator Teun Treur.