VVD levert wethouder aan nieuw college B&W

VVD Aalsmeer wordt de komende periode weer lid van het college van B&W.

De afgelopen weken zijn formateurs Robert van Rijn (VVD) en Robert-Jan Van Duijn (CDA) druk aan de slag geweest en met resultaat. Doel was om te komen tot een college waarin alle partijen zich vertegenwoordigd voelen. Uiteindelijk is met goedkeuring van alle partijen besloten om Van Rijn en Van Duijn gezamenlijk met Wilma Scheltema (D66) een compact college te laten vormen. 

“Na een periode van 8 jaar oppositie voeren, werd het tijd dat wij uit die rol kwamen in een ondernemersdorp als Aalsmeer”, aldus kandidaat wethouder Robert van Rijn (VVD). “We zijn heel blij met het proces dat gelopen is om te komen tot dit college”, zegt Van Rijn. “We willen in Aalsmeer een stabiel gemeentebestuur creëren waarin samen bouwen aan vertrouwen centraal staat. Een goede formatie periode is dan heel belangrijk”, ik ben heel blij dat ik hierin heb samengewerkt met Robbert-Jan. Dat ging heel goed samen”, aldus Van Rijn.

Robert van Rijn zal namens de VVD als wethouder in het college plaatsnemen. Robert is getrouwd en woonachtig in Aalsmeer Nieuw Oosteinde. Robert is acht jaar raadslid en 5 jaar fractievoorzitter van VVD Aalsmeer en tevens lijsttrekker bij de laatste verkiezingen. Hiervoor zal hij zijn huidige baan als Directeur bij het Horizon College opzeggen. “Ik had een hele leuke baan en ik krijg een hele leuke baan terug”, aldus Van Rijn