Dirk van der Zwaag nieuwe fractievoorzitter VVD Aalsmeer

Nu Robert van Rijn wethouder is geworden voor VVD Aalsmeer in het college, ontstond er een vacature voor fractievoorzitter. Die vacature gaat worden ingevuld door Dirk van der Zwaag.

Dirk van der Zwaag is getrouwd, heeft 3 kinderen, is geboren in Aalsmeer en is sinds 1998 (weer) woonachtig in Aalsmeer. Hij is zelfstandig ondernemer met als specialisme overheidsmanagement en overheidsfinanciën. Van der Zwaag is al sinds 2001 lid van de VVD. De afgelopen 4 jaar is hij raadslid geweest voor VVD Aalsmeer. Als specialist gemeentefinanciën heeft hij zich in de raad succesvol hard gemaakt voor een financieel gezonde gemeente en voor lagere belastingen voor inwoners. Hij was lid van de auditcommissie, waarvan hij voor de nieuwe raadsperiode inmiddels is benoemd tot voorzitter. Tevens was hij vice fractievoorzitter van VVD Aalsmeer.

De vacature van vice fractievoorzitter wordt ingevuld door Nanda Hauet. Zij zal ook namens de VVD-fractie kandidaat zijn om plaats te nemen in het presidium en is kandidaat commissievoorzitter. Ook Hauet is de afgelopen 4 jaar actief geweest in de gemeenteraad voor VVD Aalsmeer. Zij heeft zich de afgelopen jaren o.a. succesvol ingezet voor de decentralisaties in het sociaal domein (oa zorg) en was tevens woordvoerder communicatie.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 mei zal Van der Zwaag voor het eerst als fractievoorzitter in actie te zien zijn tijdens de raadsvergadering. In diezelfde vergadering zal overigens Sissi Mijwaart benoemd worden als fractie assistent voor de VVD. Afgelopen donderdag werd Erik Abbenhues al geïnstalleerd als nieuw raadslid.

Voormalig fractievoorzitter Robert van Rijn is blij met het nieuwe team. “Een geweldig divers, goed en stabiel team. Ik wens het hele team veel succes de komende jaren. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze VVD fractie het prima zal doen voor Aalsmeer”, sluit de net benoemde wethouder af.