Hoge VVD onderscheiding voor vertrekkend voorzitter Marc Vergoossen

Het was in meerdere opzichten een bijzondere Algemene Ledenvergadering die de VVD Aalsmeer/Uithoorn afgelopen woensdag hield in het Dorpshuis Kudelstaart. En vooral voor scheidend voorzitter Marc Vergoossen.

Na sinds 1979 (!) eerst voor de JOVD en later voor de VVD in Aalsmeer actief geweest te zijn als bestuurs- en gemeenteraadslid nam Marc Vergoossen afscheid als voorzitter van het lokaal VVD netwerk Aalsmeer/Uithoorn. En zijn activiteiten waren ook in Den Haag niet onopgemerkt gebleven. Met een smoes was VVD Hoofdbestuurslid Lennart Salemink richting Kudelstaart gekomen om Marc daar tot zijn grote verrassing de Thorbeckepenning uit te reiken. Het toekennen van deze penning gebeurt alleen aan mensen die zich op uitzonderlijke wijze en met grote inzet langdurig hebben ingezet voor de partij. Het warme en langdurige applaus vanuit de vele leden die op deze ledenvergadering afgekomen waren ondersteunde de waardering voor Marc.

Twee wethouders aan het woord

Aansluitend werden de leden door de inmiddels tot wethouders benoemde lijsttrekkers Jan Hazen (Uithoorn) en Robert van Rijn (Aalsmeer) geïnformeerd over het dankzij een stevige campagne prima resultaat van de VVD bij de recentelijk gehouden gemeenteraadsverkiezingen. Beiden schetsten het verloop van de college-onderhandelingen en het resultaat dat zij voor de VVD binnen hadden weten te slepen.

Op naar de volgende verkiezingen

Volgend jaar mag de kiezer weer naar de stembus. Dit keer voor de leden van Provinciale Staten en het algemeen bestuur van de waterschappen. De leden van de VVD Aalsmeer/Uithoorn hebben uitgesproken dat de belangen van de inwoners van Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn en De Kwakel ook daar goed behartigd worden. En om de daad bij het woord te voegen hebben 2 leden zich voorlopig kandidaat gesteld voor de verkiezingen van Provinciale Staten en 2 leden voor de verkiezingen van het Algemeen Bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hun namen worden op een later moment bekend gemaakt.

De VVD: een actieve lokale partij, waar je bij wilt horen

De VVD Aalsmeer/Uithoorn heeft ook de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen laten zien er te zijn voor de inwoners van Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn en De Kwakel. Niet voor niets is de VVD zowel in Aalsmeer als in Uithoorn de op 1 na grootste partij geworden. Benieuwd of jij ook iets voor de VVD kunt betekenen? Maak dan kennis met het VVD-lidmaatschap. Voor slechts € 25 ben je al introductielid tot 31 december 2018. Het introductielidmaatschap stopt automatisch, je bepaalt daarna zelf of je lid wilt blijven. Als lid steun je de VVD en werk je mee aan de toekomst van ons land. Aan de vrijheid voor iedere Nederlander om zijn toekomst zelf vorm te geven. Aan een veilig, stabiel en welvarend Nederland. Je vergroot je netwerk, ontmoet gelijkgestemden en de politici van nu en de toekomst. Je beslist mee over verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten en je wordt automatisch lid van het lokale VVD-netwerk Aalsmeer/Uithoorn. Word lid en informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen aan: bestuur@vvdaalsmeeruithoorn.nl