Ruime belangstelling in Aalsmeer en Uithoorn voor VVD lijsttrekker Cees Loggen

De VVD Aalsmeer-Uithoorn was er dit keer vroeg bij. Met nog ruim 4 maanden te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 was lijsttrekker Cees Loggen eind november te gast om het verkiezingsprogramma van de VVD voor deze verkiezingen toe te lichten. Een drukbezochte bijeenkomst op een bijzondere locatie: het bedrijf Kooyman Sierbestrating B.V. was gastheer.

 

Na een welkomstwoord van voorzitter Jeroen Verheijen vertelden Guus en Annemarie Kooyman -de 2e generatie van dit door vader Henk opgerichte bedrijf aan de Poelweg- meer over de twee bedrijfsonderdelen: het loonbedrijf dat door Guus bestierd wordt en het sierbestratingsbedrijf waar Annemarie de scepter zwaait. Een indrukwekkende presentatie en een rondleiding na afloop over het grote terrein van de firma gaf de in grote getale opgekomen VVD-leden een goed kijkje in het reilen en zeilen van dit familiebedrijf dat volgend jaar in oktober 50 jaar bestaat.

 

De hoofdmoot van de avond bestond uit een toelichting van lijsttrekker Cees Loggen op het verkiezingsprogramma van de VVD voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Uiteraard in het bijzijn van de Uithoornse en Aalsmeerse kandidaten voor deze verkiezingen. Nick Roosendaal, die eerder dit jaar afzwaaide na 16 jaar raadslidmaatschap in Uithoorn staat op plaats 13. Daarmee maakt hij een zeer grote kans om na de verkiezingen van 20 maart volgend jaar de belangen van Aalsmeer en Uithoorn te behartigen in Provinciale Staten. Met zijn kennis en inzet van de regio en in het bijzonder op het Schipholdossier brengt de VVD daarmee een sterke kracht in stelling. En ook met voormalig Aalsmeers VVD fractievoorzitter Teun Treur als een van de lijstduwers zorgt de VVD voor een stevig geluid in Haarlem.

 

Cees was -zoals we dat van hem gewend zijn- vrij helder in de keuzes die de VVD voor Noord-Holland, de regio Amstelland-Meerlanden en Uithoorn en Aalsmeer maakt De hot issues in Noord-Holland zijn de energie transitie, de klimaatverandering, woningbouw, bereikbaarheid en Schiphol. Door in de komende jaren een Deltaplan wonen op te stellen waar iedereen bij wordt betrokken kunnen we veel uitdagingen samen brengen. Vanuit de zaal werden voor de inwoners van Uithoorn en Aalsmeer de nodige aandachtspunten aan Cees voorgelegd. In het bijzonder stonden 2 punten centraal:  de groei van Schiphol en de mogelijkheid om landbouwverkeer toe te staan op de omgelegde N201. Over dat laatste punt zegde Cees toe daar werk van te maken zodra de wet op dit punt gewijzigd is en zich in Den Haag hard te blijven maken voor deze wetswijziging. Voor Schiphol blijft de VVD de hierover gemaakte afspraken aan de Alderstafel respecteren.