Fractie VVD bezoekt met burgemeester Ons Tweede Thuis

De Aalsmeerse VVD-fractie ging samen met met burgemeester Gido Oude Kotte op bezoek bij Ons Tweede Thuis (OTT) op vrijdag 15 november. Om Aalsmeer beter te leren kennen, bieden de verschillende fracties uit de Aalsmeerse gemeenteraad om beurten de nieuwe burgemeester een bezoek aan.

Het bezoek startte in het Dienstencentrum van OTT, waar de VVD fractie en de burgemeester warm werden onthaald met koffie  en appeltaart. Roel de Bruijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van  OTT gaf vervolgens een uitgebreide toelichting op de organisatie. Er werken maar liefst 1200  fte voor ongeveer 2500 cliënten op 80 locaties. Er wordt gewerkt in de regio Midden-en Zuid Kennemerland en Amstelland- de Meerlanden. In Aalsmeer en Kudelstaart heeft OTT 9 locaties.

 

Elize Middelhoven, hoofd Behandeling, vertelt over de diversiteit aan cliënten. “Jij en ik noemen we dat hier, we zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Samen werken we aan een goed leven voor mensen met een beperking.” De medewerkers van OTT zijn er trots  op dat veel vestigingen echt zijn verweven met de wijk. De ambitie is om de integratie met de bewoners in de wijk nog verder te verbeteren. Gelukkig zijn hier al veel goede voorbeelden van. zoals een dag waarop  bewoners en scholieren samen sporten met cliënten van OTT. “Maar er valt ook nog veel te winnen”, zegt Roel de Bruijn. “Dat zou wellicht een goed onderwerp zijn voor de politiek”…

 

Tijdens het laatste deel van het bezoek werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep vertrok naar de vestiging aan de Hortensialaan waar de wat oudere cliënten wonen. De andere groep bezocht juist de jongeren bij de locatie aan in de Beethovenlaan. Het bezoek aan de diverse locaties van OTT maakte veel indruk op de fractieleden en de burgemeester. “OTT vervult een grote rol in de inclusieve samenleving in Aalsmeer. Ik ben erg onder de indruk van hun belangrijke werk”, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.  VVD fractievoorzitter Van der Zwaag: “Wat een bijzonder bezoek.  Veel dank aan OTT voor deze bijzondere middag.”