Robert van Rijn wil karwei afmaken

Van Rijn wil karwei afmaken


Robert van Rijn is sinds deze college- en raadsperiode (2018-2022) namens de VVD als wethouder toegetreden tot het college. Daarvoor zat Van Rijn sinds 2010 al in de gemeenteraad. 

Karwei afmaken

Van Rijn is nog lang niet klaar en wil duidelijkheid geven aan de inwoners en ondernemers van Aalsmeer dat hij graag zijn karwei in Aalsmeer wil afmaken. Om die reden heeft hij zich niet aangemeld voor de VVD kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen 2021 waarvoor de besprekingen nu lopen.

Van Rijn: “Ik ben gehecht aan Aalsmeer, vind mijn werk als wethouder en loco-burgemeester eervol en dankbaar, en wil graag mijn werk voor de Aalsmeerders voortzetten. Het voelt niet goed om Aalsmeer na 3 jaar wethouderschap mogelijk al te verlaten, ondanks dat de VVD in de peilingen er goed voorstaat.” 


Stevige investeringen

Onder Van Rijn zijn sterke investeringen in de buitenruimte (wegen, bruggen, fietspaden) en verkeersveiligheid van Aalsmeer gedaan, is sterker ingezet op de lokale economie, zijn goede ideeën van inwoners uitgevoerd, staan 4.000 te realiseren woningen in de planning en is een noodpakket van 1,8 miljoen euro belastinggeld teruggegeven aan o.a. ondernemers in tijden van de (corona-nood). 


Bestuurlijk zelfstandig

Zijn dankbaarheid en loyaliteit aan de gemeenschap van Aalsmeer wil Van Rijn nu al onderstrepen door aan te geven dat hij ook voor een volgende periode beschikbaar is als wethouder. Voor Van Rijn is het evident dat Aalsmeer bestuurlijk zelfstandig moet blijven en de samenwerking met Amstelveen niet heilig is. Aalsmeer moet ook zijn blik naar andere gemeenten richten, zoals Uithoorn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.


Duidelijkheid en verbinding 

Van Rijn: “Natuurlijk weet je nooit of je door mag gaan als VVD en als wethouder, maar we hebben als VVD wel voor een duidelijke toekomstbestendige agenda gezorgd en bijgedragen aan bestuurlijke rust. Ik kan alleen maar hopen dat de Aalsmeerse kiezers mijn werk waarderen en in 2022 op de lokale VVD hun stem zullen uitbrengen. De samenwerking met fractievoorzitter Dirk van der Zwaag en de gehele fractie is uitstekend en we werken goed samen met alle partijen. Daar ben ik trots op: we verbinden en investeren. Ik ga graag door om mijn karwei af te maken, laat dat maar duidelijk zijn.”