Kadernota van VVD Aalsmeer

Elk jaar, zo vlak voor de zomer, geven alle politieke partijen de “kaders” mee aan het college van burgemeester en wethouders voor de begroting van het volgende jaar. Daarbij blikken zij soms terug, kijken zij soms vooruit en geven ze de prioriteiten mee voor het komende beleid. Hierbij de tekst van de fractievoorzitter van de VVD, Dirk van der Zwaag.

“De jaarrekening 2020 lijkt een eenmalige belastingkorting van € 151,- voor huishoudens in Aalsmeer mogelijk te maken. Bij de begroting 2022 hebben we daar beter zicht op en bekijkt de VVD-fractie of een voorstel hiertoe mogelijk is.

Het financieel perspectief voor de komende periode is nog zorgelijk. Mede door de motie RAP (Richtinggevend Actiepakket Raad) wordt er door college en raad samengewerkt om op termijn een gezonde financiële situatie te krijgen. Dat vraagt keuzes van de VVD-fractie.

Na de onrustige periodes voorafgaand aan deze bestuurlijke periode is er bij de start van de huidige periode voor gekozen om een raadspro-gramma met elkaar te maken om “samen de schouders te zetten onder de verdere ontwikkeling van ONS Aalsmeer”. Wij zijn blij dat de VVD weer deelneemt aan het college met de betrokken en deskundige wethouder Robert van Rijn, die zich samen met de andere collegeleden inzet voor een zelfstandig en florerend Aalsmeer.

Er is veel werk verzet in onze gemeente op het gebied van bruggen, wegen, riolering, groen, elektriciteitsnetwerk en de voorbereiding voor de bouw van circa 4.000 woningen. Er wordt ook hard gewerkt aan een “nieuwe smoel” van Aalsmeer: het Fort Kudelstaart en het Waterfront.

De VVD-fractie is al jaren stabiel en heeft zich met alle diversiteit aan mensen en hun betrokkenheid, deskundigheid en ervaring ingezet vanuit het belang voor de Aalsmeerse gemeenschap. Wij willen op hoofdlijnen besturen en niet in details blijven hangen. Niet populistisch zijn, maar eerlijk en betrouwbaar, wetende dat dat ons niet altijd stemmen zal opleveren. VVD-fractie vindt dat Aalsmeer ook in de nabije toekomst een stabiel politiek en bestuurlijk klimaat verdient. Wij wensen voor Aalsmeer een mooie zomer en een mooie toekomst!”

Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag, VVD