VVD fractie Aalsmeer-Kudelstaart bezoekt Terlouw Techniek

VVD fractie Aalsmeer-Kudelstaart bezoekt Terlouw Techniek

 

Vrijdag 26 november was de VVD fractie op bezoek bij Terlouw Techniek. Terlouw Techniek is een middelgroot metaalbewerkings-bedrijf gevestigd in Kudelstaart. Begonnen als toeleveringsbedrijf voor voornamelijk de tuinbouw sector, is Terlouw inmiddels uitgegroeid tot een allround full-service metaalbewerkingsbedrijf, die zowel voor de eigen onderneming, als voor diverse bedrijven in andere branches producten produceert, bewerkt en assembleert. 

 

Op deze regenachtige vrijdag werd de VVD fractie gastvrij ontvangen door de oprichter Leo Terlouw. De leiding van het bedrijf is inmiddels overgegaan naar zijn 2 zoons Michel en Stefan, maar Leo is nog vrijwel dagelijks in het bedrijf te vinden. Twee jaar geleden verhuisde Terlouw Techniek van de Stommeerkade naar de Cactuslaan in Kudelstaart. De aanleg van de Burgemeester Hoffscholteweg maakte deze verhuizing noodzakelijk. Hoewel de periode van besluiten tot verhuizen de nodige zorgen en problemen met zich mee hebben gebracht, is Terlouw Techniek er uiteindelijk sterker uitgekomen. Er pronkt nu aan de Cactuslaan een prachtig pand, een uiterst modern machinepark, met geavanceerde computer gestuurde snijmachines, een bijzonder ruim bemeten poedercoating straat en een ruime assemblage ruimte. 

 

Leo Terlouw is zichtbaar trots, niet in het minst op zijn zoons. De orderportefeuille is goed gevuld en klanten dienen zich eigenlijk vaak vanzelf aan vanwege de spreekwoordelijke “mond tot mond” reclame. Sterk wisselende staal- en metaalprijzen en stijgende energieprijzen zorgen voor uitdagingen, maar dat houdt het bedrijf scherp, volgens Terlouw Sr. 

 

De VVD fractie heeft genoten van de verbluffende techniek, de liefde voor het vak en bovenal van alweer zo'n bijzonder Aalsmeers-Kudelstaarts bedrijf. Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag over Terlouw Techniek “Van dit soort verborgen pareltjes in onze gemeente kan ik oprecht blij en trots worden. De VVD fractie heeft altijd oog voor een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en zie hier het resultaat”.