VVD wenst slimme oplossingen voor versneld glasvezel op de Uiterweg

VVD wenst slimme oplossingen voor versneld glasvezel op de Uiterweg 

 

Tijdens de raadsvergadering van vandaag gaat Dirk van der Zwaag, fractievoorzitter van de VVD, kritische vragen stellen over de Uiterweg. Het is de VVD niet ontgaan dat er klachten zijn over de Uiterweg. Er is wateroverlast, het is er lastig parkeren, er wordt met te hoge snelheid gereden en de kwaliteit van de weg en bruggen kan beter.

 

De VVD wil daarom van de wethouder weten wat de plannen zijn, wanneer de Uiterweg toe is aan een grote onderhoudsbeurt en wanneer de bewoners van de Uiterweg kunnen verwachten dat de overlast aanzienlijk verminderd is? 

 

Daarnaast betreurt de VVD het dat er in de vorige periode niet meer moeite gedaan is om glasvezel voor de Uiterweg aan te leggen. Inmiddels is het aanleggen van een glasvezelverbinding geen overheidstaak meer, maar een zaak van particuliere aanbieders geworden. Deze schrikken vaak terug voor de hoge kosten van aanleg, mede omdat zij dan ook verantwoordelijk zijn voor eventuele grondverontreiniging die zij bij de aanleg tegen komen. 

 

Van der Zwaag wil daarom van de wethouder weten of er geen slimme oplossingen te bedenken zijn om glasvezel toch versneld aangelegd te laten krijgen. 

 

VVD-fractievoorzitter van der Zwaag: “De lokale VVD vindt het onbegrijpelijk dat er vrijwel overal in Aalsmeer en Kudelstaart glasvezel ligt, terwijl dit op een belangrijke weg als de Uiterweg nog ontbreekt. Zeker in de huidige tijd, waarin de wereld steeds digitaler wordt, is een snelle internetverbinding eigenlijk een must. Ik doe een dringend beroep op de wethouder om dit voortvarend op te pakken”.