VVD fractie op werkbezoek bij Kempers Watersport

Aalsmeerders zijn dol op het water, een van onze thema’s is dat we goede voorzieningen voor recreatie willen bieden. Reden voor de VVD fractie om samen met burgemeester Gido Oude Kotte op vrijdag 9 september Kempers Watersport aan de Herenweg 100 in Aalsmeer te bezoeken.


Door corona hebben we dit werkbezoek samen met de burgemeester ter kennismaking maar liefst 2 ½ jaar moeten uitstellen. Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag “Kempers Watersport stond al lang op het verlanglijstje om te bezoeken, een mooi familie bedrijf met een mooie mix van ondernemerschap, vakmanschap en duurzaamheid”.


We worden in het prachtige pand aan de herenweg ontvangen door Bart Kempers die samen met een team van maar liefst 20 werknemers leiding geeft aan Kempers Watersport. Daarnaast is zijn vader Jos Kempers, de oprichter nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Samen bezitten ze meer dan 100 jaar kennis en ervaring in de markt van jachtmakelaars. Boten zijn hun leven verteld Bart en je voelt de passie als hij over zijn watersportbedrijf verteld. Een full-service watersportbedrijf voor alles wat de watersporter maar nodig heeft op- of in het water, naast-, in- of bij de boot.

 

We krijgen een rondleiding in de werkplaats waar boten onderhouden en hersteld worden. Achter de werkplaats ligt een loods waar plek is voor 300 boten voor winterstalling  buiten zijn er nog 300 ligplaatsen voor boten. Het hoofdkantoor bestaat naast de administratie kantoren en een ontvangst uit een aantal service desks voor onderdelen en reparaties, een indrukwekkend showroom waar een assortiment aan boten van klein (rubber) naar groot staan gestald. Bart is een echte ondernemer gericht op de toekomst met de opkomst van elektrisch varen. Naast vakmanschap staat duurzaamheid staat hoog in het vaandel door onder andere vuilwateropvang, ledverlichting, elektriciteitsverbruik vrijwel “0” door eigen zonnepanelen op het dak.


Samen met het personeel en de familie sluiten de middag af met een drankje en een hapje in de bar van het kantoor waar iedere vrijdag om 17:00 het weekend wordt ingeluid. 

 

Voor meer informatie over Kempers Watersport www.kemperswatersport.nl