VVD op bedrijfsbezoek bij Point FWD aan Schinkeldijkje


Soms, heel soms, kom je een zeldzaam pareltje tegen, en dat was nu ook het geval. Op vrijdag 15 maart 2024 bezocht de fractie VVD Aalsmeer-Kudelstaart Point FWD, een bedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van beveiligingsprocessen op luchthavens wereldwijd. We maakten kennis met Gunther van Adrichem, oprichter en directeur van het bedrijf.

Na 10 jaar actief te zijn geweest voor Schiphol, besloot Gunther het bedrijf Point FWD te starten. “Na een fantastische tijd bij de luchthaven wilde ik mijn horizon verbreden en samen met een team van professionals luchthavens en de industrie helpen bij hun uitdagingen op het gebied van de complexe en uitdagende wereld van beveiliging”, aldus Gunther. Dit alles uiteraard binnen de grenzen van de steeds veranderende wetgeving op het gebied van beveiliging. Hij legde met vol passie en enthousiasme uit hoe slimme, efficiënte detectiepoortjes en uitgekiend scan technologieën kunnen bijdragen aan onder andere een betere doorstroming van wachtrijen en een verbeterde veiligheid.

Inmiddels heeft het bedrijf bijna alle luchthavens ter wereld bezocht en vele van hen geanalyseerd, geadviseerd, geïnstrueerd en geholpen bij de implementatie van hun beveiligingsmaatregelen.

Naast zijn passie voor zijn vak viel ons op dat Gunther een ondernemer is met hart voor zijn medewerkers en de omgeving om hem heen. Hij is niet de typische ouderwetse baas, maar een die graag samenwerkt op basis van vertrouwen en ruimte biedt voor een ontspannen en prettige werksfeer, naast het harde werk.

We maakten kennis met een jong maar ervaren team van gedreven professionals en voelden ons meteen thuis in deze veilige sfeer. We kregen ook een presentatie te zien van collega Chiel van Bruggen (een van de bonuszonen van Sissi Mijwaart), waarbij aan de hand van bestaande data een situatie met bagageafhandeling werd geanalyseerd en geoptimaliseerd. Hierbij werd middels een video de controle doorlopen en werden alle handelingen die daarbij komen kijken, geïdentificeerd en verbeterd.

Gunther is in Aalsmeer terecht gekomen toen hij samen met zijn gezin op zoek ging naareen fijne woonomgeving. Inmiddels woont en werkt hij er al meer dan 10 jaar in Nieuw-Oosteinde en heeft hij ook de buren aan de Schinkeldijk leren kennen. Dat hij onlangs lid is geworden van Nieuw Ondernemend Aalsmeer (NOA) zal zeker positief bijdragen aan zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Hij geeft aan dat zijn bedrijf ook zijn horizon verbreedt door zich te richten op andere industrieën dan alleen de luchtvaart, zoals penitentiaire instellingen, zorg en vastgoedbeheer.

Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag sloot af met de woorden: “Wij vonden het heel indrukwekkend om een bedrijf te leren kennen waar zoveel expertise en liefde voor het vak wordt getoond.”

Meer lezen over Point FWD: https://www.pointfwd.com