SAMEN WONEN

* Genoeg verschillende woningen... * Op een bereikbare plek * Waar wij ons thuis voelen


Er zijn genoeg verschillende woningen...

·        Ruimte maken om te bouwen

Het woningtekort is ook in Aalsmeer een probleem. Dit gaan wij oplossen door meer woningen te bouwen op plekken waar dat nu nog niet mogelijk is, bijvoorbeeld in LIB-gebieden. 

·        Tijdelijke woningen voor jongeren

Wij bouwen tijdelijke woningen waar het maar enigszins kan. Vooral voor jongeren is dit hard nodig. 

·        Een goede mix tussen huizen en bedrijven

Wij zien graag een goede mix tussen huizen en bedrijven. Waar mogelijk verplaatsen wij bedrijven om daar woningen te bouwen. 

·        Een gevarieerde bouw

De woningbouw mag gevarieerder en speelser. Er komt minder nadruk op grondgebonden wonen, maar wij gaan variëren met gestapelde bouw en een mix van grotere en kleinere woningen. 

·        Voorrang voor Aalsmeerder

Aalsmeerders krijgen voorrang bij woningen. Sociale woningbouw is uitsluitend voor Aalsmeerders en voor arbeidsmigranten komt ruimte in migrantenhotels. 

·        Een zelfbewoningsplicht

Er komt een zelfbewoningsplicht. Dit geldt voor nieuwbouw, maar ook bij de aankoop van bestaande woningen. Voor bestaande situaties willen wij - op basis van maatwerk - ontheffingen verlenen. 

Op een bereikbare plek

·        Goede en veilige voetpaden, fietspaden en autowegen

De verkeerssituatie in de Seringenstraat en de kruising bij de Catharina Amalialaan wordt beter. Er komt minder doorgaand verkeer op de Oosteinderweg en de Hornweg. Het maakt in Aalsmeer niet uit of je voor de auto, de bus of de fiets kiest. Aalsmeer is veilig en toegankelijk voor iedereen. Waar het mogelijk is kiezen wij voor rotondes in plaats van verkeerslichten.

·        Openbaar vervoer uitbreiden met de buurtbus

We willen graag een buurtbus als aanvulling op het openbaar wat we al hebben. De mogelijkheden gaan wij onderzoeken. 

·        De N231-zuid verbreden

De bereikbaarheid van Aalsmeer kan beter. Wij investeren in de verbreding van N231-zuid, zodat er een goede ontsluiting komt naar de N201. 

·        Goede dag- en nachtverbindingen met Amsterdam, Amstelveen en Schiphol

De dag- en nachtverbindingen met Amsterdam, Amstelveen en Schiphol kunnen beter. Daar gaan wij voor zorgen. 

Waar wij ons thuis voelen

·        Bouwen binnen het DNA-profiel van Aalsmeer

Aalsmeer is prachtig en dat willen wij graag zo houden. Samen met ondernemers en inwoners zorgen wij dat wat wij bouwen past binnen het DNA van Aalsmeer. Wij willen een netjes onderhouden dorp en zorgen er dus samen voor dat ook de buitenruimte er aantrekkelijk uitziet. 

·        Schiphol groeit niet verder. De overlast wordt minder

Het is klaar met de groei van Schiphol. Genoeg is genoeg. Niet alleen de overlast is groot, maar het belemmert ons ook in de bouw van woningen. Natuurlijk is Schiphol economisch van groot belang, maar de leefbaarheid staat onder druk. De gezondheidsrisico’s en de belasting voor het milieu zijn te groot. Er komt daarom een convenant hinderbeperking met meetbare doelen. Wij willen dat er zware sancties komen op het moment dat deze doelen niet behaald worden. Natuurlijk blijven wij in overleg, maar als het nodig is zoeken wij de gang naar de rechter. 

We houden onze buurten veilig

Aalsmeer is een veilige plek om te wonen en dat houden wij zo. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een veilig Aalsmeer, in onze buurten, op de weg en op het water. Dit betekent dat wij het niet accepteren als er gevaarlijk wordt gereden of gevaren.