Initiatief VVD leidt tot lastenverlaging inwoners

Eind 2014 is op initiatief van de VVD een motie ingediend om onderzoek te doen naar het heffen van een precariobelasting op kabels en leidingen van grote netwerkbeheerders.

VVD- woordvoerder financiën Dirk van der Zwaag licht toe: “Uit de praktijk bij andere gemeenten was duidelijk geworden dat een dergelijke belasting een flinke opbrengst zou hebben terwijl de kosten van invoeren en uitvoeren beperkt zijn. Daarnaast was duidelijk dat de inwoners dit nauwelijks terug zouden zien in de tarieven voor het leveren van elektriciteit en gas. Alle reden om dit in belang van de Aalsmeerse inwoners te gaan regelen.”

In november 2014 is de VVD-motie unaniem door de gemeenteraad aanvaard. Fractievoorzitter Robert van Rijn is blij met dit initiatief: “Door B&W en ambtelijke organisatie is het afgelopen jaar gewerkt aan het uitvoeren van de motie. Resultaat van dat huiswerk was dat er in de raadsvergadering van 29 oktober 2015 een voorstel van B&W aan de raad lag om de precariobelasting per 2016 in te gaan voeren. Het door het college voorgestelde tarief zou een extra opbrengst voor de gemeentebegroting betekenen van circa € 1.000.000. Na goed overleg tussen de VVD en de andere fracties is wederom door de VVD het initiatief genomen voor een amendement dat samen met de andere fracties werd ingediend en resulteert in een extra opbrengst van € 1.500.000. ''Dit amendement is ook unaniem door de raad aanvaard.

Met dit resultaat komt het realiseren van een andere VVD-verkiezingsbelofte een grote stap dichterbij, namelijk het stabiliseren en zelfs verlagen van de woonlasten voor onze inwoners. Wanneer onze inwoners dit voordeel gebruiken voor hun inkopen bij onze plaatselijke ondernemers, kan dat gezien worden als een extra stimulans voor onze plaatselijke economie.

Robert van Rijn en Dirk van der Zwaag zijn trots op dit VVD-initiatief. “Als VVD mogen we trots zijn op dit resultaat omdat we hiermee zoals we ook in ons verkiezingsprogramma hebben beloofd, een solide financieel beleid willen voeren en ons inzetten voor lastenverlaging.”